top of page

C-29 Twister 24 «one-off»


Etter mangfoldige race med v-bunns båter, var det på tide å tenke nytt. For å klare å holde følge med våre konkurrenter måtte vi oppgradere å bytte skrog type over til katamaran.

Dagens moderne katamaraner med riktig oppsett, er stort sett uovervinnelige sammenlignet mot andre v-bunnsbåter i samme båtklasse. Katamaranene generelt har blitt vesentlig raskere i akselerasjon og topphastighet enn tidligere. I ett offshore race skal det være mye vind og store bølger om en v-bunnsbåt skal klare å holde høyere gjennomsnittsfart enn katamaranene.

Kombinasjoner som steppede kjøreflater, bredere tuneller, bedre motorer og mer effektive oppsett er klasse 3-C offshoreklassens mest utviklede båtklasse. I dag er det stort sett kun katamaraner å se i startfeltet.Tro det eller ei … Dette er faktisk samme båt. Fra å være en «orginal» Twister 24 har vår C-29 vært igjennom en stor og omfattende ombygging.


I korte trekk var første steg å lage avstøp av båtens tunell, så var det å kutte av dekket og dele skroget slik at vi kunne bredde båtens tunell for bedre oppdrift.


Etter mye måling og retting, blir båten støpet sammen. Spanter og stringerer blir byttet ut med nye i lettere materiale.


Dekket blir satt tilbake på plass sammen med ny cockpit. Topp og bunn av skroget blir også remset sammen for enda bedre styrke.


Flere tilpasninger på cockpit sammen med sliping og retting av overflater. Spant, stringere og alle innvendige vegger i cockpit er nå ferdig.


Ferdig båt går igjennom finpuss og filler for optimalt resultat i finish.


Tunell og kjøreflater er ferdig lakkert.


Båten ble ferdig høsten 2016 og kjørte "første" race i Norge som var Høstregattaen i Tvedestrand. Vi er meget fornøyd med hva båten presterer så langt. Gleder oss til flere race med C-29.

Kom å se C-29 på SJØEN FOR ALLE 22. – 26- MARS

Comments


bottom of page